0 2 min 3 yrs

Meest volledige FAQ

1. Wat houdt een subsidieregeling in?

Voor het nemen van energiebesparende maatregelen verleent het RVO.nl subsidie. Dit gaat in de vorm van een ‘potje’. Het RVO.nl stelt een bedrag beschikbaar en maakt een regeling met voorwaarden. Voldoe je aan de voorwaarden, dan kun je subsidie aanvragen voor jouw verduurzaming.

2. Welke landelijke subsidie kan ik gebruiken voor isolatie?

De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een subsidie-pot die bedoeld is om energiebesparende maatregelen mee te financieren. Van 2016 tot 2021 was deze pot alleen te gebruiken voor duurzame warmtebronnen zoals een warmtepomp of zonneboiler. Vanaf 2021 is daar subsidie aan toegevoegd. Zo wil RVO.nl de eigenaar-bewoner stimuleren om thuis energie te besparen.

3. Welke maatregelen vallen binnen deze subsidie?

  • Spouwmuurisolatie
  • Gevelisolatie
  • Dakisolatie of isoleren van zolder- of vlieringvloer
  • Vloer- en/of bodemisolatie
  • Hoogrendementsglas

4. Wanneer kom ik voor subsidie in aanmerking?

Deze subsidie kan alleen worden aangevraagd door de eigenaar van het huis. Deze persoon moet ook de bewoner zijn, óf de bewoner worden na de renovatie. De subsidie wordt alleen verleend als er is gekozen voor minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen of 1 isolerende maatregel en 1 duurzame warmteborn (warmtepomp, zonneboiler, aansluiting warmtenet).

Voor duurzame warmtebronnen maak je overigens wél aansprak als je kiest voor maar 1 maatregel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *